Jump to content
ChartInsiders

Trading opcyjny na BTC

Recommended Posts

Wątek własny, notatnik, etc. gdzie będę spisywał moje zagrania i analizę pod opcje standardowe na deribit.

Na początek zastosuję prostą strategie opcyjną polecającą kupowaniu opcji w jednym kierunku lub kupowanie opcji w obu kierunkach tylko że większa będzie opcja w kierunku zgodnym z analizą wykresu w stosunku 2:1.

Początkowy depozyt 100$ = 0.01101458 BTC

Na deribit najmniejszą opcję jaką można kupić jest o wartości 0,1BTC i takie opcje będą podstawą.
Sygnałem głównie będą wskazania delta div z interwału 1h, każdy drugi lub kolejny sygnał będzie skutkował kupnem opcji tygodniowej zgodnym z kierunkiem sygnału.
Kolejnym sygnałem będzie przebijanie MACDp na interwale dziennym.
Mogą też wystąpić inne sygnały, które będę opisywał na bieżąco.

Edited by bart86
  • Like 1

Poczekam na zamknięcie tych opcji ale widze ze opcje standardowe na jex działają tak samo jak tokeny lewarowowane, mogę je w każdej chwili sprzedać i teraz oba są na minusie
Trzeba jednak przejść na deribit

2020-07-20_09h49_29.png

Obecnie Bitcoin po konsolidacji w 1D wybił na wzrost, zasięgi pozwalają na dalszy wzrost w kierunku 9600 i 9700, zasięgi z niższych interwałów zostały osiągnięte. Obecnie kurs testuje połowę wczoraj dziennej świecy.
hMiRIVCC
w 4h sytuacja nie jest aż tak oczywista
wolumen na bitstamp nie wróży wzrostów
ZHMBGEjI

dlatego kupiłem opcje o wartości 0.2 BTC call po cenie strike 9250$
oraz opcje put o wartości 0,1BTC która zabezpieczy mi konto przed nagłym mocnym spadkiem kursu
kupuje opcje teraz bo więcej ich na wzrost a po takim niewielkim spadku powinny być tańsze teraz niż po powrocie w rejon 9400$.
Opcje zamykają się za dwa dni 24.07.

2020-07-22_10h56_46.png

Edited by bart86

Kurs osiąga wcześniej wyznaczone poziomy oraz poziom załamania MACDp, korekta lub odwrócenie są prawdopodobne ale należy również pamiętać że popyt jest silny i zawsze może
wynieść kurs wyżej
32ovBuPC

BTC podbija w 4h na wykupienia LPnABU6a

w 1D wzrostowy odbija od MACDp el90wzpz
bardzo możliwe z tego miejsca spadki jak i wzrosty
kupiłem opcje call po cenie strike 11500 wartości 0,1BTC do 7 sierpnia
i opcje put po cenie strike 11750 wartości 0,1BTC do 7 sierpnia